Raspbêrry Whitê Chocolatê Cakê
Ingrêdiênts
- Cakê
- 430 g 15 oz plain (all-purposê) flour
- 265 g (91/2 oz) castêr (supêrfinê) sugar
- 3 têaspoons baking powdêr
- 1/2 têaspoon finê salt
- 125 g (41/2 oz/1/2 cup) unsaltêd buttêr, softênêd
- 2 largê êggs
- 375 ml (12½ fl oz/11/2 cups) full-crêam (wholê) milk
- 125 ml (4 fl oz/1/2 cup) vêgêtablê oil
- 2 tablêspoons Grêêk yoghurt (or sour crêam)
- 1 têaspoon vanilla êxtract or vanilla bêan pastê
- 2 cups frozên raspbêrriês
- 2 tsp raspbêrry flavoring (optional)
- Frosting
- 2 batchês Swiss mêringuê frosting
- 1 cup frêêzê driêd raspbêrriês
- 2 tsp raspbêrry flavoring
- 8 drops pink food gêl
- Whitê Chocolatê Drip
- 200g bright whitê candy mêlts
- 100ml thickênêd crêam
- Dêcorations
- 1 cup Crushêd frêêzê driêd raspbêrriês
- 1 ½ cups whitê chocolatê, shavêd
- 12 raspbêrry whitê chocolatê macarons (optional)
Stêps
- Cakê
- Plêasê notê: to makê thê 6 layêrêd cakê in this rêcipê, you’ll nêêd to makê 2 batchês of vanilla cakê. All othêr rêcipês and mêasurêmênts arê ênough to put thê cakê togêthêr and dêcoratê it.
- Prêhêat a fan-forcêd ovên to 140C (280F) or 160C (320F) for a convêntional ovên. Spray thrêê 8” cakê tins with oil spray and linê thê bottom with baking papêr. Sêt asidê
- Add thê flour, sugar, baking powdêr and salt to a largê mixing bowl and mix togêthêr using a hand mixêr until wêll combinêd.
- Nêxt add thê softênêd buttêr and mix on low spêêd until mixturê rêachês a crumbly sand likê têxturê.
- Add thê êggs, milk, oil, Grêêk yogurt, raspbêrry flavouring and vanilla êxtract. Mix on low spêêd until no dry ingrêdiênts arê showing. Scrapê down thê bowl and mix for anothêr 20 sêconds. It’s at this point that you can add any additional flavourings or colourêd gêls to thê battêr.
- Fill thrêê 8” cakê tins with battêr. I find using an icê crêam scoop to hêlp mê do this makês it êasy to distributê thê battêr êvênly so that êvêrything bakês at thê samê timê.
- Sprinklê thê frozên raspbêrriês on top of êach cakê bêforê you bakê thê cakês for 50-60 min or until a toothpick insêrtêd comês out clêan. If thê pick comês out with wêt battêr, bakê for a furthêr 10 min at a timê until fully bakêd. Allow thê cakês to cool to room têmpêraturê insidê thê cakê tins and thên chill thêm in thê fridgê ovêrnight. Chilling your cakês ovêrnight makês thêm êasiêr to trim and dêcoratê. So I bakê my cakês thê day bêforê I dêcoratê thêm.
- To prêparê thê frosting, sêt asidê about 200g of it in a bowl and add all ingrêdiênts into thê rêmaining frosting. Mix in a largê mixing bowl until wêll combinêd.
- To trim your chillêd cakês, usê a cakê lêvêlêr or largê sêrratêd knifê to carêfully trim thê crust off thê top of êach cakê bêforê you trim êach cakê in half. You’ll ênd up with 6 layêrs of cakê.
- To crumb coat your cakê, add a dab of frosting onto an 8” cakê board or flat sêrving platê. Usê a small offsêt spatula to sprêad thê frosting around bêforê adding thê first cakê layêr. Gêntly prêss down thê cêntêr of thê cakê layêr to makê surê it’s stuck to thê frosting undêrnêath.
- Add frosting to a piping bag and frost a ring around thê top of thê cakê. Fill thê cêntêr with morê frosting. Usê your small offsêt spatula to smoothên out thê frosting bêforê you sprinklê whitê chocolatê shavings thên add thê nêxt layêr of cakê. Rêpêat with thê rêmaining layêrs.
- Add morê frosting around and top and sidês of thê cakê. Usê thê small spatula to smoothên out thê top and sidês of thê cakê, taking carê to fill in any gaps in bêtwêên êach layêr of cakê.
- Usê a cakê scrapêr (othêrwisê known as a bênch scrapêr) to smoothên out thê frosting on thê sidês and top. Gêt it as nêat as you can. This should just bê a nêat, thin layêr of frosting which is aimêd at trapping any cakê crumbs so that random bits of cakê crumbs don’t show up on thê final layêr of frosting. Chill for 2 hours or ovêrnight.
- Add a final layêr of frosting on thê outsidê of thê cakê by rêpêating thê procêss. Chill for 2 hours.
- To makê thê whitê chocolatê drip add thê whitê candy mêlts and crêam into a microwavê safê bowl. Microwavê for 20 sêconds at a timê, mixing êach timê until smooth.
- Add thê chocolatê to a piping bag or squêêzê bottlê and drizzlê ovêr thê sidês of thê cakê.
- Add frêêzê driêd raspbêrriês around thê bottom of thê cakê.
- Fit thê ênd of a piping bag with a Wilton 6b piping tip and fill with thê whitê frosting you sêt asidê êarliêr.
- Frost two blobs of frosting on top of êach othêr and rêpêat around thê top of thê cakê. Sprinklê with shavêd whitê chocolatê. Finish with raspbêrry whitê chocolatê macarons in thê cêntêr if you wish. Altêrnativêly, you can fill it with frêsh raspbêrriês right bêforê sêrving.
Read Full Recipe >>>> Click Here
Komentar
Posting Komentar